Terra Ignota – CV

Sanna Mansikkaniemi

Sanna Mansikkaniemi seikkailee musiikkimaailman avarilla poluilla sulaen soitosta, liikuttuen laulusta ja riehaantuen rytmistä. Laulu (mezzosopraano) on hänen pääinstrumenttinsa, käsissä soivat lisäksi myös viulu, piano, urut ja saha.

Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta sekä kirkkomusiikin että laulumumusiikin osastoilta. Vanhaa musiikkia hän on opiskellut mm. Utrechtin konservatoriossa Hollannissa. Esiintyminen, opettaminen, kirkkomusiikki, musiikkiteatteri sekä organisaatiotehtävät kuuluvat hänen toimenkuvaansa. Terra Ignotan lisäksi hän on perustajajäsen myös duossa Sininen Tuli (Fuego Azul). Urkutaiteilija Ilpo Laspaksen kanssa hän on tehnyt yhteistyötä jo useiden vuosien ajan.

Latinalaisen Amerikan kulttuuri on vienyt Sannan mennessään ja nykyisin hän tekeekin tutkimusta Brasilian taidemusiikista Helsingin yliopiston musiikkitieteen laitoksella.

Kaisa Ruotsalainen

Kaisa Ruotsalainen on Turun Musiikkiakatemiasta musiikkipedagogiksi valmistunut ja freelance-keikkaa tekevä laaja-alainen viulisti. Orkesterimuusikkona työskenneltyään Kaisa kaipasi lisää vanhan musiikin tuntemusta ja hakeutui opiskelemaan Metropolia ammattikorkeakouluun syventäviä solistisia barokkiviuluopintoja. Syksyllä 2013 alkoivat maisteriopinnot Sibelius-Akatemian vanhan musiikin osastolla Minna Kankaan johdolla. Pääinstrumenttinsa ohella Kaisa soittaa myös barokkialttoviulua sekä viola d’amorea, jonka opettajana toimii Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch.

Vanhan musiikin ensembleistä mainittakoon Terra Ignotan lisäksi Suomalainen barokkiorkesteri, Storia, Ver Vitae, Ensemble Nylandia, Kuninkaantien muusikot, Collegium Musicum Luzern sekä Sibelius-Akatemian sekä Metropolian vanhan musiikin yhtyeet. Tähän monipuoliseen muusikkoon voi törmätä myös äänitysstudiossa oman sävellystyön parista, sahan- tai viinilasiensoittosessioissa tai konserttisaleissa viihde- ja kamarimuusikkona sekä sinfoniaorkesterin konserttimestarina.

Olli Hyyrynen

Kitaristi Olli Hyyrynen valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi keväällä 2013 opettajinaan Jukka Savijoki ja Eero Palviainen. Tätä edelsi musiikkipedagogin tutkinto Metropolia ammatikorkeakoulussa, sekä Erasmus-vaihtovuosi Espanjan Barcelonassa. Merkittävimpiin opettajiin tältä ajalta lukeutuvat Petri Kumela, Àlex Garrobé sekä vanhan musiikin saralla Monica Pustilnik, Xavier Diaz-Latorre ja Andrew Lawrence-King. Hyyrysellä on takana myös liuta mestarikursseja, joista mainittakoon Zoran Dukic, Pablo Marquez ja Hopkinson Smith.

Hyyrynen on ollut erityisen aktiivinen ja laaja-alainen kamarimuusikko, toimien vaihtelevissa kokoonpanoissa periodisoittimin esitettävästä vanhasta musiikista aina uusien teosten kantaesityksiin asti. Hän on työllistänyt itseään myös sooloresitaalein ja soitonopettajana mm. Länsi-Helsingin musiikkiopistossa.

Camilo Pajuelo Valdez

Camilo Pajuelo Valdez on muusikko ja musiikintutkija. Solistista kitaransoittoa hän opiskeli Perun kansallisessa konservatoriossa Limassa. Master of Arts -tutkinnon hän suoritti Helsingin yliopiston musiikkitieteen laitoksella ja valmistelee siellä parhaillaan tohtorintutkintoa.

Hänen soolo-ohjelmistonsa keskittyy latinalaisamerikkalaiseen musiikkiin, erityisesti Perussa Andien kitarana tunnettuun tyyliin. Kiinnostuksensa tutkimukseen ja esittämiseen hän on yhdistänyt konsertoimalla, pitämällä workshopeja  ja toimimalla luennoitsijana useissa eri maissa.

Soolotehtävien lisäksi hän toimii aktiivisesti myös kamarimuusikkona. Hän on perustanut monia yhtyeitä sekä Perussa että Suomessa. Tällä hetkellä hän esiintyy mm. seuraavissa kokoonpanoissa: duo Fueye Trinador, duo Sininen Tuli sekä vanhan musiikin yhtye Terra Ignota.
www.camilopajuelo.com

Päivi Vesalainen

Päivi Vesalainen on helsinkiläinen kosketinsoittaja. Päivin instrumentteina ovat monenlaiset kosketinsoittimet, kuten piano, fortepiano, cembalo ja urut. Pianodiplomin suorittamisesta on vierähtänyt yli vuosikymmen, mutta Päivi on sittemmin jatkanut vanhan musiikin opintoja Sibelius-Akatemiassa sekä useilla mestarikursseilla ulkomailla. Konsertoinnin lisäksi Päivi opettaa nuoria pianistin- ja cembalistinalkuja Pakilan musiikkiopistossa ja Helsingin Konservatoriossa.

Ville Voipio

Ville Voipio tuottaa musikaalisia mutta hiukan rahisevia ääniä hankaamalla hartsilla tahmeutettua hevosenhäntää lampaansuolia vasten. Kyseiset lampaansuolet on pingotettu viola da gamban tai kontrabasson kieliksi. Ville soittaa useissa vanhan musiikin yhtyeissä, mm. barokkiyhtye Galantinassa sekä renessanssiyhtye Cappella Tibiassa. Musiikilliselta maultaan hän ei ole ronkeli, matkan varrelle on sattunut monenlaista keskiaikaisesta musiikista moderniin

Kommentointi on suljettu.